Vooraankondiging derde Edmond Delhougne Penning

De kogel is door de kerk. De Limburgsedag van de Familiegeschiedenis is op 9 april 2022 in het HCL te Maastricht.
 

Let op: Op 9 oktober is er géén Limburgsedag van de Familiegeschiedenis.

Tijdens de Limburgsedag van de Familiegeschiedenis, welke onder voorbehoud van beperkende coronamaatregelen van overheidswege wordt gehouden op zaterdag 9 oktober 2021 zal de derde Edmond Delhougne Penning worden uitgereikt.De Genealogiedag Limburg wordt georganiseerd door de verschillende genealogische verenigingen in Nederlands en Belgisch Limburg:

  • De Sectie Genealogie Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (Koninklijk LGOG),
  • Nederlands Genealogische Vereniging (NGV) afd. Zuid-Limburg,
  • NGV afd. Kempen en Peelland,
  • Koninklijke Vereniging Familiekunde Vlaanderen - Provincie Limburg vzw.,
  • Historisch Centrum Limburg

De Edmond Delhougne Penning, die gezien kan worden als voortzetting van de in 1998 ingestelde Limburgse Genealogische Prijs, is bestemd voor een persoon die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en de promotie van de genealogie binnen het gebied van de Nederlandse en/of Belgische provincie Limburg. De penning wordt maximaal eenmaal in de twee jaar en minimaal eenmaal in de vijf jaar toegekend.

De penning, die is ontworpen door kunstenares Tanja Webbers uit Heythuysen (NL), is in brons uitgevoerd en draagt de beeltenis van Edmond Delhougne met als omschrift: EDMOND DELHOUGNE PENNING.

Aan de penning zijn een oorkonde en een bedrag van € 500,00 verbonden. Penning, oorkonde en geldbedrag worden beschikbaar gesteld door de Stichting Edmond Delhougne te Roermond, die door de genealoog Edmond Delhougne (1932-2013) in 1957 is opgericht.

De beoordeling van kandidaten voor de nominatie en de uiteindelijke toekenning van de "Edmond Delhougne Penning" ligt in handen van een deskundige onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter A.M.P.P. (Guus) Janssen uit Sittard. De juryleden bestaan uit genealogen, historici en redacteurs uit Nederlands en Belgisch Limburg, te weten A.P.J.H. (Ton) van den Berg, L.(Lisette) van Corven, A.J. (Arno) Griens,  L. (Lambert) Joosten, D.J.J. (René) Lauwers, J. (Jean) Maenen, A.S.M.(Funs) Patelski,  A.J.A. (Tony) Schalenborgh, B. (Bert) Stoffels, P. (Patrick) Vanoppen.

Allen hebben ruime ervaring met het verrichten van genealogisch c.q. historisch onderzoek.

Nomineren van kandidaten:

Iedereen kan tot uiterlijk 1 juli 2021 kandidaten nomineren voor deze genealogische onderscheiding. De schriftelijke voordracht dient door minimaal 3 personen te worden ondersteund. De voordracht kan worden gericht aan de secretaris: rikken@delhougne.nl.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij mr. A.J.A. Rikken, secretaris Edmond Delhougne Penning.

Mobiel: 0031 613 344 400, e-mail: rikken@delhougne.nl

Meer informatie over de procedure om kandidaten voor te dragen, kunt u HIER lezen.