Petit Guide généalogique Liège-Limbourg

Veel Walen, zeker uit de nabije provincie Luik, hebben voorouders in Zuid-Limburg. En in Zuid-Limburg zijn er veel mensen die van Waalse families afstammen.

Maar genealogisch onderzoek in Maastricht en in Zuid-Limburg is voor Franstalige onderzoekers nu eenmaal niet gemakkelijk. Allereerst moet men toch enige kennis van de taal hebben. Maar vooral, men moet in de studiezaal op weg geholpen worden, en gewezen worden op alle beschikbare bronnen, ingangen en indices.

In 1988 had Régis de la Haye, archivaris bij het Rijksarchief, een franstalig A5-gidsje van 24 pagina’s gemaakt, onder de titel Petit Guide généalogique Liège-Limbourg. Ondertussen is dit gidsje natuurlijk lang en breed achterhaald : internet bestond nog niet en de pc was nog niet echt ingeburgerd.

Vandaar de noodzaak om een nieuwe uitgave te maken, die up to date is. Bovendien kan de nieuwe uitgave, dankzij de ontwikkelingen in de druktechniek, geheel full color uitgegeven worden, met prachtige illustraties.

De nieuwe uitgave is ook uitgebreider. Het is nu een echte handleiding geworden van 52 pagina’s.

De Petit Guide généalogique Liège-Limbourg wordt uitgegeven door de Sectie Genealogie van het LGOG. Het boekje wordt op de Genealogiedag Limburg op zaterdag 12 maart op het RHCL gepresenteerd en is daarna te koop voor € 16.

Om : 11:55

Spreker: 

Régis de la Haye