Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum

Het LGGI (voorheen LGA, Limburgs Genealogisch Archief) was vroeger vooral bekend van haar genealogische publicaties en de Gendalim cd-rom. Deze cd-rom is inmiddels opgevolgd door de website AlleLimburgers, die een index bevat van een grote deel van de DHO en BS registers van Limburg en een aantal aangrenzende plaatsen in België en Duitsland.

Daarnaast heeft het LGGI sinds kort het Aezel Projek onder haar hoede genomen. Het Aezel Projek, ofwel “Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen”, heeft tot doel de versnipperde erfgoed-informatie in Zuid Nederland te digitaliseren, te bundelen en voor het brede publiek beschikbaar te stellen via het internet. Naast genealogische data omvat dit project onder meer ook het kadaster, fotocollecties en andere historische bronnen.

 

Op 12 maart 2016 zijn de publicaties van het LGGI met korting te koop, en kunnen mensen kennis maken met zowel AlleLimburgers als het Aezel Projek.

Genealogische Databank Limburg : www.allelimburgers.nl
Aezel Projek : www.aezelprojek.nl

Contact LGGI:
LGGI en AlleLimburgers p/a Archief De Domijnen, Postbus 65, 6130 AB Sittard, 046-7600250, t.a.v. Wil Brassé | wil.brasse@dedomijnen.nl

Coördinatie Aezel Projek:
Harry Bär, Lozerweg 2d, 6095AD Baexem, 06-50228246 | aezel.remunj@gmail.com