Presentaties

Arlie jr en zijn crew; een voorbeeld van digitaal historisch onderzoek

In juli 1943 ging de tienkoppige bemanning van een Amerikaanse B-17 bommenwerper in het Engelse Grafton Underwood op de foto. Op 25 juli 1943 kwamen zeven van hen om het leven bij Operatie Gomorrah, het grote bombardement dat de Engelse en de Amerikaanse luchtmacht op Hamburg uitvoerden.

Maastrichtse Vondelingen

Dat bij een vondeling de genealogische onderzoekingen niet hoeven te stoppen zal Régis de la Haye aantonen in een studie van Hubertus Larik, te vondeling gelegd op 8 juni 1822. Uit de informatie op de achtergelaten briefjes bij de kinderen blijkt verrassend dat veel Maastrichtse vondelingen Waalse wortels hadden.

Petit Guide généalogique Liège-Limbourg

Veel Walen, zeker uit de nabije provincie Luik, hebben voorouders in Zuid-Limburg. En in Zuid-Limburg zijn er veel mensen die van Waalse families afstammen.

Maar genealogisch onderzoek in Maastricht en in Zuid-Limburg is voor Franstalige onderzoekers nu eenmaal niet gemakkelijk. Allereerst moet men toch enige kennis van de taal hebben. Maar vooral, men moet in de studiezaal op weg geholpen worden, en gewezen worden op alle beschikbare bronnen, ingangen en indices.

WieWasWie

WieWasWie is het startpunt om met je familieonderzoek te beginnen. Het bevat meer dan 110 miljoen gegevens uit de Burgerlijke Stand en andere bronnen. Het bevat miljoenen historische documenten over personen in het verleden, zoals geboorteaktes, bevolkingsregisters en doop-, trouw en begraafboeken en veel meer.